America here we come ! Dag 21

Vandaag gaan we er weer een rustige dag van maken, denk ik. Jeffrey staat vandaag aan het roer, dus we moeten afwachten. Er werd door hem al aangekondigd dat we hem niet voor 15:00 uur uit zijn bed zouden moeten halen. Nou het werd 13:00 uur. Kayleigh en ik waren er om 10:00 uur uit en ik ben maar wat gaan computeren en bij het zwembad gaan lezen toen de zon doorkwam. Het is hier normaal dat het ’s-morgens bewolkt is. Dat schijnt te maken te hebben met de warme lucht die vanuit het land over de bergen in contact komt met de vochtige zeelucht. Het is ook extreem, de kust van California is voorzien van hoge bergen en achter deze bergen is het wel 10 graden warmer dan aan zee. We merkten dat duidelijk toen we van San Francisco naar Santa Barbara reden, toen we soms achter de bergen en soms aan de kust reden. Rond 13:30 hebben we wat aan het zwembad gelegen en Jeffrey besloot dat we de hele middag aan het zwembad zouden blijven liggen. Tegen 18:30 gingen we de stad in om wat inkopen te doen en te eten. Van het inkopen is weinig gekomen. Dit kwam mede omdat we in het kader van de rustige dag niet veel wilden lopen, dus we zouden weer met de elektrische shuttlebus gaan. Na een half uur wachten werden we wat achterdochtig en keken op het bord bij de halte die in grote letters aangaf dat er niet op zondag gereden wordt, hebben wij weer. Nou, dan de auto maar genomen. Ergens in een zijstraat geparkeerd en op zoek naar een restaurant. Leuke huizen stonden daar overigens met mooie tuintjes en grasvelden. Na 12 restaurant pas één gevonden die aan Jeffrey’s standaard voldeed, hamburgers met friet ….

santa barbara_11

Daarna de weg terug en naar de kamer om wat te lezen, gamen en BLOGGEN.

De laatste volle dag in Amerika. De laatste indrukken van een groot land. Een land met vele gezichten en vele indrukken. Een land met vele culturen die ogenschijnlijk allemaal een plaats hebben gevonden. Een land van uiterste in klimaat, welvaart, cultuur en mensen. Een land dat ons veel indrukken heeft gegeven en bijna allemaal zeer positief. De mensen die aardig zijn, soms iets te gemaakt, maar wel goed bedoeld. Een onmetelijk grote natuur met vele gezichten. Steden waarin armoede en overvloed samen lijken te gaan. De ene keer ben je in cowboy land en de andere keer in glamour land Hollywood.

We hebben natuurlijk niet de echte Amerikaan leren kennen, de Amerikaan in zijn eigen huis, werkend om rond te komen met alle dingen van de dag. We hebben de verpakking van Amerika leren kennen. Eén bepaalde kant hebben we gezien, de kant die Amerika wil dat we zien. En die is mooi, het land heeft veel te bieden en wij hebben ons zeer goed vermaakt.

– Of ik hier zou willen wonen ?

Ik denk het niet, het is te groot en je kunt hier erg eenzaam zijn denk ik.

– Of ik hier zou willen werken ? Liever niet, er is hier keiharde concurrentie en als je geen werk hebt, dan is er niets wat je opvangt. Heb je talent, een grote mond of geluk, dan kun je het hier erg ver schoppen. De Amerikaanse droom kan dan werkelijkheid worden.

– Hypocriet ? Ja, toch wel. Er zijn veel regels die elkaar tegenspreken en er wordt gemeten met twee maten. Pas als je 21 bent mag je pas denken aan drank en sex. Aan de andere kant is er zoveel reclame en aansporing dat het niet met elkaar te rijmen is. Nergens is het drugsgebruik zo groot en is de sex industrie zo groot als hier in Amerika. Men houdt zich wel goed aan de regels heb ik de indruk. Het niet voederen van dieren in de Nationale parken, het niet te hard rijden.

– Blij dat we zijn geweest ? Ja absoluut. Het was een indrukwekkende reis van drie weken, waarin we ruim 4000 km hebben gereden op goede wegen, met iets te veel links rijders, maar wel met zeer gedisciplineerde rijders door prachtige landschappen en steden. Het schrijven van de blog vond ik leuk om te doen en is ook van waarde om over een tijd nog eens terug te lezen, als de eerste details van de reis beginnen te vervagen. Het was leuk om jullie reacties te lezen op de dagelijkse blog, dank daarvoor. Morgen zullen we terugvliegen met KL0602 op maandag om 17:40 lokale tijd, 11 uur later zullen we op dinsdag om 13:00 lokale tijd aankomen. De jetlag ligt al op ons te wachten. Nogmaals bedankt voor de reacties en morgen weer een blogje vanuit Nederland over de terugreis.

Dus tot morgen !

Volg op Bloglovin

 

Aantal keer gelezen :304