America here we come ! Dag 22

De dag van het afscheid van Amerika. De vliegreis terug staat op het programma. 9½ uur vliegen met KLM. We vliegen pas om 17:40, dus we kunnen het op ons gemak doen. In ons geval is dat juist het grootste gevaar dat we te laat komen. Deze keer niet. We staan op tijd op, 9:30 uur, pakken alles in en checken om 11:30 uit. Onderweg wat in de supermarkt gekocht voor het ontbijt en op weg naar Inglewoord, een voorstadje van LA waar we de huurauto moeten inleveren. Het is een prachtig heldere dag en we kunnen ver de zee en het lang op kijken. Het is zo’n 150 km rijden en in deze 1½ uur zien we de Californische kustlijn nog eens goed. Ons GPS systeem brengt ons bij de voordeur van Alamo, het verhuurbedrijf waar we de witte Dodge hebben gehuurd. Nog een laatste controle of we niets uit de auto zijn vergeten mee te nemen en twee minuten later zitten we al weer in de shuttlebus naar het vliegveld. Goed geregeld daar bij Alamo.

santa barbara_12

Ruim op tijd arriveren we op het vliegveld en omdat ik de avond er voor ons al heb ingecheckt, hoeven we nu alleen maar de bagage in te checken. Dit loopt ook vlot, dus we gaan naar de gate en de security check en op naar de winkeltjes. Nee, daar loopt het even spaak. Een van de grootste vliegvelden van de wereld heeft in de ruimte waar zo’n 10 gates uitkomen van een paar zaken maar één winkeltje. Dan worden het toch lange drie uren. Maar goed, we komen ze goed door en het vliegtuig vertrekt op tijd, zodat we rond 13:00 uur plaatselijke tijd veilig op Schiphol landen na een zeer comfortabele vlucht zonder luchthobbels. Thuis aangekomen smijten we alles in de gang neer en begroeten wat collega’s en vrienden.

santa barbara_13

Het voelt al heel snel weer thuis. Opvallend sneller dan andere jaren hebben we het gevoel. Misschien was het verlangen naar huis toch wel iets groter dan we dachten. Hoe dan ook, na bloemkool met gehaktballen en aardappels lijkt de vakantie al weer vergeten, of toch niet…

Nogmaals bedankt voor de reacties op de blog, en vanuit Den Bosch allemaal nog een prettige vakantie gewenst voor de diegene die het nog te goed hebben of er midden in zitten en voor diegene die het al gehad hebben, wij hebben het ook gehad.

Maarten, Jeffrey, Kenny en Kayleigh

Volg op Bloglovin

 

Aantal keer gelezen :280