Schotland 14/15

Vandaag onze laatste dag in Schotland. Na 16 dagen in dit land te hebben doorgebracht hebben we toch wel een goed beeld van het land gekregen denk ik. Een land met 5 miljoen mensen en een onverstaanbaar dialect, als ze tenminste hun oertaal spreken, is een bijzonder land. Allereerst de ongerepte natuur over het hele land, waar je ook komt. Daarnaast de mensen die heel aardig, behulpzaam en geinteresseerd zijn in je. De bediening in restaurants laat wel flink de wensen over. Regels hoe het hier zou moeten kennen ze veelal niet.
De bewegwijzering van toeristische attracties en bezienswaardigheden is veelal slecht, met 1 uitzondering die we vandaag zagen: na de afslag naar een holiday parc stond een bord “you just mist the exit to our holday parc”. Humor of zelfkennis ?

We hebben een heerlijke tijd gehad en zeer veel gedaan. Vandaag zijn we gaan vissen, eigenlijk de enige visdag die we van huis uit hebben ingepland. We hebben wel meer gevist, maar dat waren spontane acties. We zaten vandaag aan Loch Lomond, een verschrikkelijk groot meer. Niet veel gevangen maar Kayleigh was vandaag de viskoningin met 3 baarsjes. De weersvoorspellingen waren niet best maar we zijn wel iets verbrand dus de voorspellingen hier zijn net zo slecht als in Nederland.

De B&B’s waar we zijn geweest waren allemaal perfect en ze zijn ons heel goed bevallen, beter dan hotels. Het contact met de eigenaresses (het waren allemaal vrouwen die de B&B’s runnen) is heel erg intensief en leuk geweest. Ook kom je met een B&B in veel kleinere dorpen en afgelegen gebieden. Daar moet je van houden maar wij vonden het heel leuk.
We hebben deze vakantie incl. thuisreis bijna 3000 km gereden.

Morgen rijden we naar Newcastle om met de boot naar IJmuiden te gaan. Dit is een plaats aan de kust in Nederland van waaruit we onze reis zullen voortzetten naar een stad die heet ‘s-Hertogenbosch. Daar wonen veelal speciale mensen. Mensen die van reizen houden en die er ook van houden om weer naar huis te gaan. En dan is het goed, als je zo actief bent, zoveel gezien hebt en zoveel gedaan, dan is het op een gegeven moment ook genoeg geweest. Ik ben blij dat ik deze vakantie met mijn kinderen heb mogen doorbrengen en heb ook hier weer gemerkt dat we in die tijd eigenlijk niet veel veranderd zijn en dat is ook goed….

schotland51

schotland52

Aantal keer gelezen :375