Schotland 8/15

We vertrekken ui Murkle en nemen afscheid van onze huiskoe. vooral Kayleigh heeft een speciale band met het dier opgebouwd. Zelf denk ik dat het komt omdat ze allebei overdreven veel haar hebben.

Vandaag hebben we er een vissersdag van gemaakt. We huren een boot, regelen een vergunning en varen het meer op. Het valt nog niet mee een paar honderd kilo wegend bootje het water in te krijgen als hij op het keistrand ligt. Uiteindelijk lukt het wel en we zijn weg. We hebben de beste dag uitgekozen: regenachtig, winderig en mistig. De eerste dag dat het geen prachtig weer is …. Hebben wij weer. Maar goed we klagen niet en zijn vol verwachting. In Noorwegen hebben we ook al eens op forel gevist maar nu gaan we voor de bruine forel. Het meer is redelijk groot maar we kunnen ons goed op de kade orienteren. Totdat de mist binnen 15 minuten ons volledig isoleert. We zien niets meer wat verder dan 50 meter weg is. Laten we nou net de avond tevoren de film “Open water” hebben gekeken … Voor diegene die de film niet kennen, het is een Jaws achtig verhaal van twee mensen die op zee worden achtergelaten en niet worden gevonden dus een film met een noodlottig einde, dus de sfeer zat er goed in…..
We hebben onze smartphones nodig om de kade weer terug te vinden.

Van 10:00 tot 15:00 hebben we het volgehouden en het was kei-leuk. Of we iets hebben gevangen ? In totaal 16 forellen !

We vervolgen onze weg naar Ullapool wat onze volgende slaapplaats is. Wederom een adembenemende omgeving waar we doorheen rijden. Iedere bocht geeft weer een nieuwe unieke kijk op dit prachtige land. Je kunt foto’s blijven nemen. We vertrekken bij 15 graden, rijden 60 km het binnenland in en het is weer 25 graden !

Wederom een avontuurlijke dag die we afsluiten met een lekker etentje in een plaatselijke bar, wat hebben we het toch slecht hier.

schotland10

schotland11

schotland12

schotland13

Aantal keer gelezen :366