Schotland 9/15

Nou vandaag zijn we op zoek geweest naar het geheim van Loch Ness. In het visitor centre hebben we alle feiten op een rijtje gekregen, maar onze conclusie is dat hij echt niet bestaat. We hebben zelf de proef op de som genomen, zie eerste foto. Het zou Nessie kunnen zijn toch ?

Vervolgens zijn we naar een mooie waterval geweest. Deze waterval staat bekend als een rievier waar zalmen op en af zwemmen. Dat zijn altijd van die mooie plaatjes van die zalmen die een meter uit het water springen tegen de stroom in. Nou die gaan wij niet zien dacht ik. Nou echt wel, we staan nog geen 5 minuten en Jeffrey en ik zien een zalm van zeker 50 cm uitvhet water 1 meter opspringen ! Wat een indrukwekkend gezicht is dat zeg ! Op mijn mobiel heb ik geen foto dus hier ook niet maar we hebben een andere zalm, welliswaar iets kleiner, op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. De tweede foto iher s wel van de betreffende waterval.

Daarna nog even naar een diepe kloof in de kust wezen kijken, wel 100 meter diep !
Enige nadeel was wel dat in deze streek ontzettend veel hele kleine mugjes zijn. Sommige mensen gebruiken een smeer of spuitmiddeltje om ze weg te jagen. Wij gaan gewoon rennen, dat helpt ook .

Lekker mosselen gegeten. zoals de meesten weten is mossel in het engels Mussel, dus bij het bestellen laat ik mijn muscles zien (spierbal). Een bijdehante serveerster zegt tegen mij :”I won’t show you mine, you’ll be enbaressed”. Leuke mensen die schotten. Heel erg aardig en behulpzaam.

‘s-avonds nog even gehengeld, maar we werden weer zo geplaagd door de mugjes, dat we maar weer snel zijn weggegaan.

Wederom een geslaagde dag !

schotland14

schotland15

schotland16

schotland17

Aantal keer gelezen :356