Azoren 10/10

Aan alle mooie dingen komt een einde. Aan alle slechte zaken ook overigens. We bereiden ons voor op de terugreis naar Nederland. Morgen om 11:00 vliegen we terug. Gisteren nog op de boot op zoek naar walvissen. Buiten de boot zelf, die Moby Dick heet, en op de folder die ons heeft verleid de boottocht te maken, geen walvis gezien. Wel dolfijnen en een mooie boottocht langs de kust, dus al met al een geslaagde dag. ‘s-avonds in het beste restaurant van het eiland gegeten en het moet gezegd worden: “Het was weer heerlijk”.
Over het eiland en haar bewoners is denk ik alles gezegd de afgelopen dagen. Aardige mensen op een prachtig eiland met een schitterende natuur. We hebben zo’n 1000km gereden wat 5 keer rond het eiland is. Weinig geluk met het weer gehad. Te veel regen, te harde wind. Ik sprak met een Azoriaanse gids die ook wel aangaf dat het op de Azoren de laatste jaren ook wel minder geworden is wat het vriendelijke klimaat betreft. We hebben veel gewandeld ook vandaag weer rondom een mooi meer bij Furnas. Bij dit meer zijn ook de warmwaterbronnen waar we de dag hebben afgesloten. Om 13:00 zagen we de verschillende restaurants uit Furnas de potten eten (colzido) uit de grond halen. Het zijn grote stoofpannen die hier 3 uur onder de grond liggen te stomen om daarna in de restaurants geserveerd te worden. Het idee dat dit lekker is, werd door de werkelijkheid teniet gedaan. Zoals de foto doet vermoeden (” iel wat is dat allemaal ? “) zo smaakt het ook.
Als afsluiting heerlijk in de natuurlijke jakuzi’s gelegen tot 22:00. Een ontspannen afsluiting van een ontspannen vakantie, maar ook weer blij dat we naar huis gaan.

azoren28

azoren29

azoren30

azoren31

azoren32

Aantal keer gelezen :370