Azoren 2/10

Na een wat hobbelige vlucht als gevolg van wat hobbels en kuilen in de lucht, van Schiphol naar Ponta Delgada komen we in de stromende regen aan. Terwijl het gebied hier ook wel Azorenhoog heet, regent het hier toch regelmatig. Azorenhoog slaat op het feit dat hier een bijna permanent hogendruk gebied ligt wat een constant aangenaam klimaat tot gevolg zou hebben. Samen met de depressies bij IJsland geloof ik, bepalen deze twee gebieden zeer sterk ons kikkerland klimaat. Als toerist vraag ik me dan wel af waarom ze het eiland waar wij zitten het ‘groene eiland’ noemen, dan vraag je toch om regen ?
Op het vliegveld aangekomen pikken we onze huurauto op bij een van de drie verhuurbedrijven die er zijn. Laat het hele vliegtuig nou net allemaal bij Sunny cars hebben geboekt, dus een lange rij wachtende is ons lot en twee andere bedrijven niets te doen. Hoe oneerlijk is het toch weer verdeeld in de wereld.
We hebben onze Ford fiƫsta en gaan op weg. Het zou flauw zijn om weer over het verschil tussen mannen en vrouwen te beginnen. Het is onnodig te benadrukken dat
Monique niet wil rijden en geen kaart kan lezen. Dat ik in de stromende regen in een te kleine Ford Fiesta met gevaar voor beide levens in te smalle straatjes zowel de routebeschrijving moet lezen als ook, met een schakel auto die ik niet gewend meer ben, moet rijden, dat ga ik niet vertellen, dat zou flauw zijn, moet ik niet doen, heb ik niet nodig. Ons mannen had dat ook kunnen gebeur………. Neehhh
Het is lokale tijd inmiddels na middernacht, in Nederland is het 2 uur later, de hotelbar is dicht dus we gaan lekker slapen. Morgen om 10 uur is er een bijeenkomst in de receptie zodat we even bijgepraat worden over de bezienswaardigheden op het eiland.
Om 5 over 10 de volgende ochtend is er nog niemand te bekennen. Dan bekruipt mij het bange gevoel dat we wel eens verkeerd zouden kunnen zitten. Terwijl Monique toch had gelezen dat het hier was….. Ik zeg niks meer, we gaan naar de receptie van een ander Hotel en missen maar 20 minuten van de 40 minuten, dus we zijn voldoende op de hoogte om ons plan voor de komende twee weken te trekken. Genoeg te doen, genoeg te bekijken en vanaf vrijdag wordt het echt mooi weer dus het zal allemaal wel goedkomen.
We gaan nog even wat shoppen en op de boulevard lekker eten: gegrilde inktvis. Jammer voor de inktvis maar hij was heerlijk. Tijdens het eten stond toevallig de TV aan dus we hebben nog de voetbal wedstrijd TsjechiĆ« – Nederland gezien met haar dramatische afloop: dat eigen doelpunt, 2-1 verloren. We staan op om naar het Hotel te gaan en het begint weer te regenen. Een dramatisch einde van een lekkere dag op de Azoren.

azoren2

Aantal keer gelezen :380