Azoren 6/10

Vandaag is een reisdag. Na 5 dagen in en rondom de hoofdstad in het westelijk deel van het eiland te zijn geweest, verkassen we nu naar het noordwesten van het eiland, naar de stad, ja hou je vast, Nordeste ! Hoe kom je op die naam, prachtig. De dag begint overigens spectaculair, want ons hotel ligt aan de zee en tijdens het ontbijt op ons balkon zien we in de verte dolfijnen zwemmen. Als ik later op de dag digitaal inzoom op de foto, blijkt het een klein bootje te zijn, terwijl we alle bij er van overtuigd waren dat het dolfijnen waren! Wishful thinking noemen ze dat toch ?
Het is maar een uurtje rijden naar Nordeste waar we een huisje op een berghelling hebben geboekt. Weg van de luxe van het hotel en op naar het echte leven op de Azoren. We worden ontvangen door Antonio, de eigenaar van 9 huizen in de regio. Hij neemt de tijd om ons alle highlights van de omgeving te vertellen. Een aardige man en na 1 uur zijn we volledig op de hoogte wat we allemaal moeten zien.
Een mooie gelegenheid nu Antonio er is, om te vragen of het hier in september altijd zo winderig en regenachtig is. Nee, normaal gezien is het hier veel mooier, maar gezien mijn ervaringen met ene J van T uit Den Bosch, op dit moment verblijvend op Mallorca die in dezelfde bewoordingen sprak, trek ik zijn woorden zwaar in twijfel.
We gaan per auto de omgeving maar eens verkennen, maar de regen neemt onze zin om te ontdekken weg en we trekken ons terug in ons huisje, doen de verwarming aan, een lekkere trui en een goed boek. Morgen zien we wel weer.

azoren17

Aantal keer gelezen :392