Israël 2/5: bezoek ISCAR

Na een iets te lang verblijf aan de hotelbar gisteren avond, was het weer vroeg op deze ochtend. Omdat we in het donker gisteren zijn aangekomen had ik geen idee van de omgeving waar we zaten. Bij het openslaan van de gordijnen een aardig uitzicht op de haven van Haifa. 
Een seminar dag zal het worden. Lezingen over nieuwe innovaties en rondleidingen door de fabriek. Bij aankomst werden we opgewacht door een drone, die ons begeleidde naar de ingang. Het moet niet gekker worden.
We vertoeven in het noorden van Isreal. Omdat het land zo klein is, zitten we wel erg dichtbij de brandhaarden van de wereld. De gids, reserve officier in het leger, en zijn assistent, luitenant in het leger, geven wat toelichting over de situatie en het Israëlische leger heeft een gigantisch veldhospitaal opgezet aan de grens met Syrië die Syrische gewonden verzorgen. Op dat moment vliegt een straaljager laag over en verteld hij terloops en met een glimlach dat ISIS maar 50 km verderop zit….
Kortom de stemming zit er goed in. Verder een leuke dag met een leuke groep mensen die inmiddels tot ruim 200 man is uitgegroeid door de komst van Italianen, Zwitsers, Fransen, Belgen en Canadezen.
Na lekker gegeten onder de muzikale begeleiding va de Israëlische Whitney Houston maken we ons op voor een avond in Haifa….

Israel2_1

Israel2_2

Aantal keer gelezen :463