Israël 4/5: Massada

Vanmorgen wel heel vroeg op. 5:45 opstaan en 6:45 vertrekt de bus weer. Na de koppen in de bus geteld te hebben gaan we van start. We gaan op weg naar Massada, de stad die koning Herodes heeft laten bouwen als veilige stad om op terug te kunnen vallen als hij het moeilijk zou krijgen. Onderweg pikken we eerst de vrouwelijk gids op die ons vandaag gaat begeleiden, Anabel heet ze. Een spontane vrouw van rond de 50 met een leuke babbel. Via mooie palmboom plantages van Dadels en olijfboom plantages bereiken we de woestijn. Na 10 minuten vertrekken we weer maar nog wel even de koppen tellen. We missen er een. We zoeken nog even, bellen hem daarna en hij neemt op met de mededeling dat hij nog in het Hotel zit ! Ondanks het koppen tellen zit hij niet in de bus. Goed het is de enige Belg tussen allemaal Nederlanders, maar toch…
We komen met bijna 40 graden aan bij Massada, een ruïne van een stad op een 300 meter vlakke berg gebouwd. We gaan als haringen in een ton met een gondel naar boven. Een fascinerende, maar gewelddadige geschiedenis en prachtig om dat daar te zien !
Massada ligt dichtbij de Dode zee, wat onze volgende trip is. Wat een beleving om de zee in te lopen tot aan het midden van je bovenbenen, te gaan zitten en je zweeft op het water zo voelt het !
We rijden ook door Palestijns gebied en zie de afscheidingsmuur die Israël heeft gebouwd. Een echt toeristische dag maar wel een belevenis. Morgen weer vroeg op en dan naar Jeruzalem.

Massada1

Massada6

Massada5

Massada4

Massada3

Massada2

Aantal keer gelezen :435