Kreta 6/11: Stedentrip

Vandaag hebben we een officieel vakantie vriendschap verband gesloten. Het ritueel is een zorgvuldig voorbereid ceremonieel wat vandaag zijn beslag heeft gekregen. Je kunt het ritueel op verschillende manieren uitvoeren. Je bent daar op zich vrij in maar we hebben voor de Griekse manier gekozen. Ik zat zelf meer aan iets te denken in de richting van met een mes elkaars bloed vermengen zoals de ridders vroeger deden. Maar goed, vier dezelfde enkelbandjes is ook leuk…

Er zijn maar een paar grote steden op Kreta. We zijn met het vliegtuig aangekomen in Heraklion. Toen we daar eergisteren weer terug naar toe gingen voor een dagje shoppen in een paar steden, was het er zo druk dat we maar zijn doorgereden. Een hectische drukte van een grote stad zonder parkeer gelegenheid.
We wilde ook door Chersonissos rijden om het in ieder geval gezien te hebben. Omdat bijna iedereen die naar Chersonissos gaat per bus wordt vervoerd, staat ook dit weer voor ons beroerd aangegeven. Zo beroerd dat we dachten dat we er waren omdat het zo druk was, toch maar terug gegaan want dit kon het toch niet zijn, vervolgens naar het dorp Chersonissos gereden wat het ook niet was om uiteindelijk weer naar de eerste plek terug te gaan want dat was het toch wel. Wie de kaart las ?
Grapje Monique !

Tja, Chersonissos oftewel Cherso. Een gezellig drukke, super toeristische plaats die leuk is om doorheen te lopen. Ik denk dat het er heel goed vertoeven is als je op vakantie bent. We hebben ons in ieder geval goed vermaakt en lekker geluncht.

Daarna doorgereden naar Agio Nikolaos in het oosten van Kreta. Een mooie havenstad waar we wat drinken en shoppen. Als de winkels wat lastiger te bereiken zijn doordat ze op een heuvel zitten, geven de jongste Dames er de brui aan en gaan we op de terugweg. We besluiten haverwege de terugweg wat te gaan eten. Laat dat nou net weer Chersonissos zijn waar we terecht komen. Toch weer alles bij elkaar zo’n 160 km gereden die dag.

Ik heb het al een keer eerder aangehaald dat er veel Russen hier zijn. Mijn ervaring met Russen op vakantie is altijd geweest dat ze grof en brutaal zijn en te veel drinken. Op dit resort is mijn ervaring echter positief, misschien omdat het veelal gezinnen zijn en jonge stelletjes en niet dikke, oudere Russen met te jonge partners. Ze gedragen zich keurig en reageren precies hetzelfde: een russisch meisje van een jaar of 10 rent half hysterisch het terras op naar haar vader om snel euro’s te vragen want ze heeft blijkbaar in bet winkeltje hier tegenover iets gezien wat je als 10-jarige beslist moet hebben en wel nu. Morrend laat haar vader weten dat hij dat niet nodig vindt. Teleurgesteld loopt het kind weg om daarna een nieuwe poging te wagen, maar nu met haar hoofd iets schuin naar rechts en een ietwat, niet te overdreven, pruilend lipje. Ook deze stoere rus kan dit niet weerstaan en het kind huppelt blij met haar euro’s de winkel binnen. Zo herkenbaar…

Over de Grieken zelf ben ik er nog niet uit. Een aantal doen erg hun best en zijn vriendelijk, maar er zijn er ook veel die snel een andere baan moeten gaan zoeken want hiermee worden ze dood ongelukkig. Ik vroeg gisteren nog aan een restaurant houder hoe het nu gaat hier met al die onrust. Het viel allemaal wel mee, maar het is een vreemde tijd, ze kunnen er geen pijl op trekken maar het is wel rustiger dan normaal.

Deze ochtend was het Ladies Morning. De dames zijn naar de Fish en Spa geweest hier in Bali om hun nagels schoon te maken en hun voeten door vissen te laten afkluiven. Zelf hebben ze er een heel andere beleving bij maar ik houd het even hier bij. Als door deze opmerking mijn leven hier onhoudbaar wordt, ben ik bereid een nuancering aan te brengen, Jessie.

Verder vandaag lekker rond het zwembad gehangen en in de zee gedobberd die hier aan het resort ligt. Ik ben zelf nu blijkbaar zo tot rust gekomen dat ik begonnen ben een boek te lezen….. Het moet niet gekker worden.

Kreta stedentrip1

Aantal keer gelezen :436