Kreta 5/11: Rethymnon

Vandaag staat Rethymnon op het programma. Een havenstad zo’n 30 km van ons appartement. Wat shoppen en een mooi lang strand hebben ze. Tijdens het shoppen eindelijk een mooie zonnebril voor mij gevonden.

Omdat de dames achteraf geen zin hebben in het strand vandaag, heb ik ze na het shoppen en de lunch terug gebracht naar het resort. Daarna in mijn Fiatje weer terug getuft naar Rethymnon. De zee is zo lekker warm, ik schat zo rond de 26 graden, dat ik wel terug wilde. De auto op dezelfde parkeer plek gezet als een uur geleden. Als ik later weer het parkeren ga afrekenen, kijkt de man mij echt aan van “die heb ik volgens mij net ook al gezien”. Ik zetel mij op het strand en neem een duik.

Het is altijd leuk om mensen te kijken maar op het strand is het extra leuk. Niet om het mogelijk bloot, maar om alle culturen bij elkaar te zien die allemaal gelijk zijn. Ik bedoel als je iedereen in zwemkleding steekt en je zet ze op een strand, doen we allemaal hetzelfde en zien we er allemaal hetzelfde uit. Naast mij zitten een achttal grieken. Ze komen een voor een aan en ik vraag mij af wat ze gaan doen. Het begint namelijk een groep hang-ouderen te worden. Ze nemen af en toe een duik en praten wat. Enige tijd later beginnen ze te domino-en. Links een aantal Hollanders en verder veel russen en andere nationaliteiten.

Ik weet zeker dat wanneer je een IS strijder in een lichtblauwe zwembroek zou steken en je zou de Kalashnikow van zijn zoon afpakken om die in te ruilen voor een schep en een emmer, dat de wereld er dan heel anders uit zou zien. Laten we Poetin er in zijn roze boxershort bij zetten en vragen of Obama tijd heeft om samen met de Republikeinse oppositieleider langs te komen. Zullen we de Israƫlische president er nog bij zetten en de Palestijnse leider met hem mee laten reizen. We laten ze eens praten over wat ze denken dat wij mensen echt van ze verwachten. Praten over de mogelijkheid dat iedereen elkaar zou kunnen respecteren en elkaars mening niet opdringt aan een ander. Als je dat hier op het strand doet en je laat mij de aftrap dien dan moet het goedkomen. Allemaal in zwembroek, allemaal kwetsbaar en gelijk.
Mocht dit onverhoopt niet lukken, stel ik voor dat we het definitief aan de vrouwen over laten. Vrouwen zijn namelijk nog nooit een oorlog begonnen, behalve Margaret Thatcher op de Falkland eilanden. Ik weet overigens nog steeds niet zeker of Thatcher wel een echte vrouw was maar goed. Maar ik zeg wel: Hulde aan de vrouwen die zeker geen oorlogen zouden beginnen !

KRETA1

Blij met mijn nieuwe zonnebril !

 

KRETA3

KRETA2

KRETA4

Aantal keer gelezen :566