Kreta 9/11: Snelheid op Kreta

Ik heb het helaas niet gezien de vierde plaats van Max Verstappen tijdens de GP formule 1 van Hongarije dit weekend. Ik had dit succes graag gezien. Actualiteiten volgen is altijd lastig op vakantie, maar op Kreta is het helemaal moeilijk. De Tour de France heb ik kort gevolgd, maar dat moest via de Duitse Eurosport. Geinspireerd door het succes van Max gingen wij vandaag met de Jet-Ski aan de haal.

Twee jetskies gehuurd om even voor 15 minuten de Max op het water te zijn ! Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Op een diepblauwe, kraakheldere zee die zo vlak is als een biljartlaken sneden we als dolfijnen door de oppervlakte en als ik haren had, zou ik de wind er zeker weten doorheen gevoeld hebben.

De traagste activiteit op Kreta is de zonsondergang. In principe is de zonsondergang overal hetzelfde, het is tenslotte dezelfde zon. Om de zonsondergang te zien moeten we wel even wandelen. Als je hier namelijk gaat wandelen moet je berg op, trap af, trap op, berg af. Dus na het douchen weer lekker zweten, want echt afkoelen doet het niet. We gaan naar een soort mini tafelberg, dus zo’n afgeplatte rots in de zee. Na een bergpad wandeling op teenslippers, blijken we na aankomst de ondergaande zon net niet te kunnen zien. Hij gaat wel onder, maar dat doet ie net achter een berg die er achter staat. Teleurgesteld, maar met net iets te veel foto’s van poserende Jessie en Joyce keren we terug. Met name Jessie zit nog vol met ambitie om model te worden. Het is niet aan mij om haar te vertellen dat ze andere talenten heeft. Tijdens het schrijven van deze blog bromt het weer meerdere keren, dus als ik een carriere advies zou mogen doen Jes, probeer het eens in die richting.

Als we toch bezig zijn over carrieres, gaan we een rondje maken wat we willen worden als we later groot zijn. Joyce geeft aan dat ze altijd Prinses wilde worden vroeger. Laten we voor de sfeer hier maar aannemen dat dat is gelukt.
Monique wilde altijd vrachtwagen chauffeur worden, maar dit mocht van thuis niet. Ik wilde vroeger piloot worden, maar ik heb een hekel aan vliegen dus dat schiet ook niet op. Al onze ambities van vroeger zijn dus niet uitgekomen. Toch weet ik uit eigen ervaring dat als je echt iets wilt, en je bent bereid daar alles voor te doen en niet te wachten tot het misschien voorbij komt, het gaat lukken.

Morgen gaan we de avontuurlijke Max uithangen want dan gaan we een jeep safari doen. Met een jeep door de natuur crossen, niet om de snelste te zijn maar om het eiland van de natuurlijke kant te bekijken. Met een Wannabee model, prinses, vrachtwagen chauffeur en piloot moet dat goedkomen.

Snelheid op Kreta1

Snelheid op Kreta2

Je jongedames mijmerend bij de ondergaande zon

Aantal keer gelezen :476