Kreta 2/11: De warmte

Wat doen we ons toch eigenlijk aan. We gaan naar een land waar het continue rond de 30 graden is. Nou als je ons de afgelopen nacht had gevraagd hoe leuk die 30 graden ook al weer was, waren we direct terug gekomen. Als je namelijk uitgeput wakker wordt’s morgens omdat het ook ’s nachts 30 graden blijft, wordt de sfeer er niet beter op. We waren al niet onder de indruk van de prestaties van de airco, hij sloeg regelmatig af en soms ging hij niet aan, dus er moet iets gebeuren. Eerst maar eens douchen voordat we dag gaan aanvallen. Koud water… Nu moet je weten dat Monique al met tegenzin aan de vakantie begon. Waarom is nog steeds niet bekend, maar ja het blijft een vrouw en duidelijkheid van vrouwen is niet hun sterkste kant. Overigens die onduidelijkheid is ook de reden dat wij mannen vaak als antwoord de kreet huh slaken als ons iets gevraagd wordt. Dat is geen onwil om een duidelijk ja of nee antwoord te geven, het is meer ons beschermen tegen het mogelijk verkeerde antwoord. De meeste vragen van vrouwen verwachten tenslotte alleen maar een bevestiging van datgene dat ze al lang besloten hebben. Door als antwoord huh te geven, zitten we altijd goed. Maar goed ik dwaal af.

Met tegenzin een zweterige nacht in om met een koude douche te eindigen is dan ook niet waarom je 3500 km gaat reizen toch ? Actie is geboden, de man des huizes trekt ten strijde om het kwaad te bestrijden. En juist dan blijkt dat de man des huizes al door het roze pluche van zijn medereizigsters is murw geslagen. Hij ziet nu pas dat er een electronische schakelaar bij de schuifdeur zit, die zorgt dat wanneer de schuifdeur open gaat, de airco afslaat om te voorkomen dat kostbare koude lucht naar buiten verdwijnt. Enkele tellen later valt zijn oog op een klein rechthoekig kastje wat verdacht veel lijkt op een afstandsbediening…..
Na deze informatie professioneel te hebben verwerkt daalt de temperatuur in de kamer direct en stijgt de “ik wil naar huis stemming” in rap tempo naar standje “vakantiestemming”. Als daarna de hotel monteur ook nog het warm water warm weet te krijgen, ja dan gaat het beginnen, zon, zee, zwembad en lekker eten. Oh nee, eerst het verhaal van Harry van Sunweb aanhoren. Onze Harry heet Nicole. Ze vertelt ons alles wat ze weet van het eiland. Alle excursis en bezienswaardigheden worden in willekeurige volgorde afgewerkt en dat zijn er nogal wat. We overleggen met z’n vieren wat we willen. In het 65 minuten lange betoog van Nicole is in een zijtak van een bijzinnetje tijdens een route uitleg het woord Pedicure genoemd. Als we in het overleg aan Jessie vragen waar zij zin in heeft, tja…
Dat de zon hier fel is en snel bruint merkte Joyce na een half uur zonnen. Dat krijg je als je vergeet het merkje van je broekje vergeet naar binnen te klappen, zie foto….

De komende drie dagen hebben we een auto gehuurd en morgen gaan we naar het rose strand van Elafosini. Een rose strand Maarten ? Zucht, ja heren, sorry een roze strand …..

Warmte op Kreta1

Warmte op Kreta2

Warmte op Kreta3

Aantal keer gelezen :434