Jeffrey

Wat een wonder als je je eerste kind verwelkomt in de grote boze wereld. Jeffrey was de reden dat we trouwden, hij was de belichaming van de vurige kinderwens die we hadden. Toen Lizzy en ik besloten dat we aan kinderen wilde beginnen, besloten we ook dat we dan het beste maar konden gaan trouwen. Een pragmatisch huwelijk dus, om het wettelijke gedeelte van ouderschap eenvoudig te houden. We hadden er niet op gerekend dat het plannen van een bruiloft langer kon duren dan een volwaardige zwangerschap. Het zaad is dus niet op de rotsen verloren gegaan maar heeft haar wonderlijke reis naar de eicel serieus genomen en direct haar doel getroffen. Een wonderlijke tijd waarin we de groei van Jeffrey tot in detail konden volgen. Buiten de gebruikelijke misselijkheid heeft Lizzy weinig compjeffreylicaties gehad. Hoge bloeddruk is wel de rode draad tijdens de zwangerschap geweest, wat tot gevolg had dat de bevalling in het ziekenhuis moest plaatsvinden. Een vrij normale bevalling en wat een bijzondere ervaring is het om je eigen kind geboren te zien worden. Alle bloederige details gaan volledig aan je voorbij als je jezelf concentreert op het hoofdje wat als eerste zichtbaar wordt en al snel de rest er uit floept. Vol met haartjes, tien vingertjes, tien teentjes en een dingetje tussen zijn benen wat verraad dat het een jongetje is. Als ik de navelstreng door mag knippen is Jeffrey letterlijk en figuurlijk vrij en moet hij het zelf doen, wat hem goed af gaat. Zijn reflecties en scores zijn goed en hij mag snel naar huis. Hij groeit zorgeloos op als een mooie gezonde jongen met zijn hart op de juiste plaats. Een jongen met een heerlijke humor en nuchterheid die hem in goeie en slechte tijden overeind houdt. Een intelligente jongen die zijn hersens ook gebruikt om niet in problemen te raken en de juiste afwegingen te maken. Laat zich niet gek maken en kijkt de kat eerst uit de boom voordat hij iets doet en als de kat niet komt dan doet hij het gewoon niet. Dat is Jeffrey. Hij hobbelt met speels gemak door de lagere school en slaat daar een klas over omdat hij zich anders zou kunnen gaan vervelen. Op het voortgezet onderwijs rond hij met een extra jaartje toch maar even het Atheneum af. Dan begint de zoektocht wat hij dan moet gaan doen. Als echte jongen ga je dit jezelf pas afvragen op het allerlaatste moment wat tot gevolg heeft dat hij wat minder gelukkige keuzes maakt. Maar zoals diezelfde echte jongens betaamt, komt het uiteindelijk allemaal weer goed en studeert hij dit jaar af aan het International Hotel Management in Breda. Wat een bijzondere jongen, wat een heerlijk zoon, wat een mooie jongen waar ik zielsveel van hou. Wat een trots gevoel als ik aan hem denk en vandaag op je 24e verjaardag feliciteer ik je en wens je alle geluk van de wereld toe en mag de wereld blij zijn met jouw als mooie wereldburger !

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

 

Aantal keer gelezen :1945

Reacties

 1. 1

  Jean Paul Dadema zegt

  leuk Heel Leuk geschreven , gefeliciteerd met Jeffrey,wat zal Die jongen trots zijn op zulke ouders????

 2. 2

  Sarianne Wijbenga zegt

  Dag Maarten.
  Ik zie je verhalen af en toe op facebook. Ik wil je graag volgen.
  Groet Sarianne (vriendin van AnneMarie en Andre)

 3. 4

  ria nieuwenhuizen zegt

  Van harte met deze zoon en na je verhaal gelezen te hebben ook een trotse vader geniet er maar van

 4. 5

  kenny van teeffelen zegt

  Dit alles even terzijde, hij kan ook bij het zien van elke vlag op aarde het land erbij benoemen. Dus ja, ik ben ook best trots.

 5. 8

  rianne van teeffelen zegt

  citaat : ‘t Is een bijzonder kind, dat is-ie; smile-emoticon gefeliciteerd Pa met je eerste spruit xxxx

 6. 10

  greetje nap zegt

  Gefeliciteerd met je jongetje! Ben het ook helemaal met je eens: Het is een bijzonder (leuke) kerel! Ik zou ook supertrots op hem zijn! Nou…ben ik eigenlijk ook….als tante mag dat ook best

 7. 11

  madeleine pijnenburg-derks zegt

  Gefeliciteerd met je zoon Jeffrey. Je mag gerust trots op hem zijn in deze tijd

 8. 13

  yvonne van den heuvel zegt

  De trotsheid spat er vanaf! Gefeliciteerd met én voor Jeffrey!

 9. 16

  jolande dahmen zegt

  Gefeliciteerd Maarten met Jeffrey ! Ja het is een topperJe mag er heel trots op zijn….today is his day????…..ik mis hem nog wel ‘ns hoor