Meisjes van dertien

Stel je wordt dertien en je bent een meisje, wat heb je daar dan aan ? Ik bedoel: dertien is zo’n leeftijd waar je niet veel mee kunt. Je bereikt er niets mee en hebt er niet zoveel aan. Natuurlijk je krijgt kado’s en dat is altijd leuk en ja je mag kiezen wat we vandaag gaan eten. Maar je status is hetzelfde als gisteren. Je mag niets meer dan eerst, je kunt niets meer dan gisteren en het klinkt ook niets meer dan toen je twaalf was. Terwijl twaalf toch een leuke leeftijd was tov elf. Toen leek het meer en was het meer. Ook veertien is weer leuk, want dan ge je richting de zestien. Kortom je zit er net tussenin en dat is niet leuk.

De paradijsvogel

De paradijsvogel

Jessie van Boekel is zo’n meisje, een meisje van dertien. En toevallig is ze dat vandaag geworden. Jessie is de jongste uit ons bijzondere nest van rare vogels. Ze is een drukke vogel, een af en toe luidruchtige vogel, maar vooral een mooie vogel en een vogel met het hart op de juiste plaats. Maar voor alles toch wel weer een rare vogel. Ze vliegt als straatvogel regelmatig naar buiten. Als ze zin heeft kan ze continue met haar uiterlijk bezig zijn en is ze een ware paradijsvogel. Aan de andere kant heb ik haar nagels nog in mijn hoofd staan van eergisteren waar een visarend jaloers op zou zijn. En ik weet niet of er zeurvogels bestaan, maar geef Jessie vleugels en je hebt er een te pakken hoor.

Maar dit is jouw dag en hoe graag ik je ook af en toe het nest uit zou willen duwen, toch ben ik blij dat je bij ons bent. Ondanks mijn verwondingen en jouw lokale gasaanvallen die met volle overtuiging over mij worden uitgestort, hou ik van je en wens ik je al het geluk van de wereld en hoop dat je enorme verlanglijst ooit eens wordt ingewilligd, al waag ik dat eerlijk gezegd te betwijfelen. Ik maak de tekst maar niet te lang, want dat heb je geen zin om het te lezen, rare vogel…..

rare vogel

Een rare vogel

 

 

 

 

 

https://youtu.be/B9E0ma9wTKM

 

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

Aantal keer gelezen :869