Een schoen

Laatst lag er een schoen langs de snelweg. Gewoon een losse linker schoen en verder niets. Geen andere dingen die verraadde wat hier onlangs is gebeurd of een reden die aangaf hoe die schoen daar is terechtgekomen. Een bizarre gedachte als je bedenkt hoe die schoen daar terecht kan zijn gekomen. Een eenzame schoen die is achtergelaten omdat hij niet lekker zat? Maar zat die rechter schoen dan wel lekker? Of is de schoen achtergelaten omdat de chemie met de rechter schoen was verdwenen? De liefde langzaam is uitgedoofd en er geen kans op herstel was en de linkerschoen daarom is weggelopen? Maar kan een schoen wel weglopen? Daarvoor moet je toch met zijn tweeën zijn? Alleen maar vragen en geen antwoorden. Verdoofd door de vele vragen laat ik de schoen achter me en vervolg mijn weg.

Thuis aangekomen maalt het vragenvuur maar door. Eenzaam schoeisel komt natuurlijk wel vaker voor. Zelf hebben we een compleet schap met losse sokken. Niemand weet waar de andere sokken zijn, dus we hebben inmiddels tientallen losse sokken die niet bij elkaar passen. Met 6 kinderen rondom de puber leeftijd en regelmatige logés die allemaal weinig zuinig met hun spullen omgaan is dit een onvermijdelijk gevolg. Omdat sokken zo op elkaar lijken is de kans op verwisseling en kwijtraken wel veel hoger dan bij schoenen.

Een schoen langs de weg

Een schoen langs de weg

En schoenen hebben een eigen identiteit en zijn uniek en hebben een eigen wil. Schoenen hebben uitstraling en een duidelijk functie, zijn in veel gevallen zelf onmisbaar. Maar een losse schoen….

We hebben natuurlijk veel losse linker schoenen om ons heen. Schoenen die bewust kiezen niet met een rechter schoen samen te zijn of waarvan beide schoenen hebben besloten van elkaar weg te lopen. Soms is het alleen de ene die wegloopt, soms alleen de ander.

Zelf ben ik ook een losse schoen geweest. Een schoen die plotseling zijn rechterschoen kwijtraakte aan een vreselijk noodlot. Ik weet als geen ander dat een losse schoen dan niet kan lopen. Je moet twee schoenen hebben om te kunnen lopen, twee schoenen om te rennen en als je geluk hebt geven twee schoenen je zelfs vleugels om samen te genieten van alle leuke en mooie dingen die het leven heeft te bieden.

Nee, die losse schoen langs de snelweg heeft het niet getroffen, dat is me nu wel duidelijk. Die losse schoen is gedumpt of heeft via een andere tragische gebeurtenis afscheid moeten nemen van zijn rechter schoen. Kijk eens goed naar je eigen schoenen en als je ze nog allebij aan hebt, wees er zuinig op.

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

 

Aantal keer gelezen :445