24 September

En dan is het weer 24 september, de geboortedatum van Lizzy van Teeffelen-Schultz.

Op deze dag vieren we het leven van Lizzy. Op deze dag vieren we het feit dat we haar hebben mogen kennen en van haar hebben mogen houden. Dit is de dag dat we de kleine dingen van het leven extra waarderen omdat we weten dat het leven geen vanzelfsprekendheid is.

En ondanks dat het al weer bijna 10 jaar is geleden dat Lizzy, de moeder van mijn kinderen, is overleden, gaat er geen dag voorbij  zonder dat er iets gebeurt of iemand iets zegt, waardoor je er weer aan denkt en haar weer mist. 

Bijna 10 jaar geleden. 10 jaar geleden was Kayleigh nog maar 10 jaar oud, maar dat kleine meisje studeert nu Endinburgh, Schotland. Wat zou Lizzy trots zijn op die kleine puk die als peuter zoveel begeleiding nodig had en nu als een zelfstandige vrouw in Schotland haar toekomst aan het vormgeven is.

Wat zou ze trots zijn op Kenny die nu wel twee koppen groter is dan dat Lizzy toen was. Trots op die ondeugende snotneus die nu bijna is afgestudeerd en de echte wereld begint te ontdekken.

Trots zou ze zijn op de volwassen Jeffrey die ook aan het afstuderen is maar al verder in de grote mensenwereld zijn plek aan het veroveren is.

Lizzy in 1989

Lizzy in 1989

10 jaar geleden heeft het noodlot onze voordeur ingetrapt en Lizzy met bruut geweld meegenomen. Het noodlot dat niet de moeite heeft genomen een handleiding achter te laten hoe dan verder. Het noodlot dat ons radeloos heeft achtergelaten om op andere plekken dood en verderf te zaaien. Maar hoe stoer het noodlot ook denkt te zijn en medogenloos hij ons heeft proberen klein te krijgen, het is hem niet gelukt. We hebben gestreden, gevochten, gehuild en gelachen. We hebben onszelf bij elkaar geveegd, overeind geholpen, en weer terug in elkaar gezet. We hebben de afgelopen 10 jaar de draad weer opgepakt en het gemis als een harnas om ons heen gedragen. We hebben haar leven in ons hart verankerd en vieren dit vandaag om ons sterk te maken en de liefde voor elkaar nog intenser te maken. Ik denk dat Lizzy daar ook wel trots op zal zijn.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

Aantal keer gelezen :911

Reacties

  1. 1

    Riny Maas zegt

    Prachtig hoe je dit beschrijft maar zeker ook hoe jullie dit samen verwerkt hebben.

    Complimenten