Edinburgh dag 2

Na een soepele vlucht van dik een uur, komen we aan op het rustige vliegveld van Edinburgh. We merken direct de kracht van een vrouw als Kayleigh blijft appen dat we moeten laten weten wanneer we landen, hoe laat de bus vertrekt, wanneer we instappen en als we 15 minuten voordat we aankomen willen appen dan staat ze op tijd klaar om ons op te halen van het station. Kijk zo kan het ook mannen!

En daar staat ze dan, onze kleine meid. Alleen in de grote boze buitenwereld ons op te wachten in haar Schotland bestendige regenjas en een versleten stoffen schoudertasje. Goed om te zien dat ze nog steeds straalt van enthousiasme en er goed uit ziet. Omdat het schoudertasje echt niet kan, geven we haar de volgende dag een mooie leren schoudertas.

Shoppen in Edinburgh!

Shoppen in Edinburgh!

We begeven ons naar het hostel waar we de komende drie nachten zullen verblijven. Bij Kayleigh is te weinig plaats en een hotel vinden we te duur. Een vriendelijke jonge vrouw die, wat later blijkt ook op dezelfde uni studeert als Kayleigh, ontvangt ons in het hostel. Een 5 persoonskamer waar je alleen niet met 5 personen in kunt verblijven want de 5 bedden bedekken 90% van de vloer. Kluisjes waar je een hangslot voor nodig hebt wat we natuurlijk niet bij hebben en het is koud, steenkoud. De verwarming is al een week kapot en de eigenaar vindt het te veel geld om het snel te repareren. Buiten is het een graad of drie, binnen ook….

 

Op de top van Arthurs Seat!

Op de top van Arthurs Seat!

Het is zaterdag 19 november als we besluiten te gaan wandelen. We verkennen de eeuwenoude stad Edinburgh en beklimmen de berg Arthurs Seat. Een flinke klimpartij van een paar uur door een snijdende kou, maar de beloning is groot. Een prachtig uitzicht over de stad.

We gaan wat shoppen, drinken een pint gaan lekker uit eten. Wat is het heerlijk om met je kinderen dit mee te maken. Wat is het fijn dat je dochter je inwijd in de wereld van Whisky, Guinness en Haggis(zwarte prut van schapenmaag). Aardse zaken die ze zelf allemaal nog lekker vindt ook. Wat is het heerlijk om te zien dat ze hier haar draai heeft gevonden en de tijd van haar leven doormaakt.

Een pint in Edinburgh!

Een pint in Edinburgh!

Wat is het fijn om met elkaar te praten over het leven in het nu, de toekomst, en alle onrust in de wereld. Discussies op hoog niveau en uitspraken die het niveau compleet tot de grond aan toe gelijk maakt:
– Je moet altijd naar rechts kijken als je oversteekt, maar niet altijd……
– Ken je ziet een beetje geel! Dat ben ik altijd in het vliegtuig…..
– Kayleigh: “Als je in Schotland met deze kou een muts, sjaal en handschoenen hebt, is de jas niet zo belangrijk om het niet koud te hebben”. Kenny: “Ja dat had ik in Finland ook, alleen ik had geen handschoenen. Ja en ook geen muts. En een sjaal had ik ook niet eigenlijk…..”
We hebben een heerlijke tijd in een koud, mistig, mooi en gastvrij Edinburgh.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :149