De kracht van kerst

Iedereen geeft zijn eigen invulling aan kerstmis. Voor de een is het een religieus evenement, voor de ander een paar gratis extra feestdagen. Een ander gaat het om het gezellig samenzijn of lekkere eten. Voor ons gezin is het een van de weinige momenten, zo niet het enige moment in het jaar dat we met zijn achten bij elkaar kunnen zijn. Met weekenden, verjaardagen, feestdagen en vakanties is het nooit mogelijk allemaal op dezelfde tijd op dezelfde plek aanwezig te zijn. Kerstmis heeft blijkbaar de magie dat iedereen er van uitgaat met kerstmis thuis te zijn. Een fijn gevoel dat de magie van een witte Kerst die we nooit hebben en de gezelligheid van de kerstboom in combinatie met lekker eten zo’n kracht heeft zodat de ster van thuis voldoende straalt om iedereen de weg naar huis te begeleiden.

Kerst 2016, een bont gezelschap

Kerst 2016, een bont gezelschap

En bij ons is dat niet zo vanzelfsprekend. Toen onze gezinnen zo’n 8 jaar geleden bij elkaar werden gezet, gingen we er van uit dat het wel goed zou komen. Twee gezinnen met hun eigen manier van opvoeden en eigen normen en waarden. Twee gezinnen die uitgaan van het positieve van de mens en respect hebben voor hun omgeving. En daar kom je verdomde ver mee in dit leven. De stuk voor stuk afzonderlijke karakters botsen niet en leven in harmonie samen. Zet er nog twee viervoeters bij die niet helemaal sporen en je krijgt een bont gezelschap van karakters.

Een heerlijke kerst is het gevolg waarbij iedereen zichzelf kan zijn en zijn en van elkaar kan genieten en bijpraten. De kalkoen heeft de kerst niet overleefd en kan het niet navertellen. In Syrie is de situatie nog steeds beroerd en daar zal het niet snel beter worden. Ons gezin is vandaag, de dag na kerst ook al weer compleet uit elkaar gespat naar Amsterdam, Eindhoven, Polen en Breda, maar ons samenzijn met kerst die nemen ze ons niet meer af. Die hebben we in de pocket, dat is de kracht van kerst.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :322

Reacties