Carnaval 2017

Het einde van carnaval 2017, het einde aan de leut en de gein. Het vijf dagen slap ouwehoeren in een boerenkiel gaat over in 360 dagen slap ouwehoeren in een driedelig pak, een uniform of werkkleren. Want iedereen heeft vandaag zijn plaats weer terug op de maatschappelijke ladder ingenomen.

Houden van elkaar is met carnaval nog makkelijker!

Vijf dagen waarbij die maatschappelijke ladder er niet was. Vijf dagen waarin je na een slap gesprek blijkt te praten met een onderwijsdeskudige van de overheid, waarna we terechtkomen in een diep filosofisch gesprek over zin en onzin van bepaalde studies. Of de kortsondige ontmoeting met een jonge gast die vraagt of hij een trekje van mijn sigaar mag hebben, want hij is een arm studentje en heeft geen geld meer. Ik schenk hem een sigaar waarna hij tevreden weghobbelt en ik er een goed gevoel aan overhoud.

Lekker met een stukje familie!

Of de avond dat ik met mijn kinderen en hun vrienden samen carnaval aan het vieren ben wat de komende 360 dagen waarschijnlijk niet meer voor gaat komen.

Zelfs de regen en kou op maandag met de optocht kon ons niet deren. Ja eventjes, maar naar binnen en snel vergeten.

Regen tijdens de optocht? Blijven lachen!

Vijf dagen waar rangen en standen verdwijnen en iedereen gelijk is, daarom lopen we in een boerenkiel. Daarom vieren we carnaval, daar is het ons om te doen. Een feestje voor iedereen die daar zin in heeft en die respect voor diegene die daar geen zin in hebben.

Maar nu is het voorbij. Nu is het weer terug aan het werk en terug in de plooi. En dat is goed, het is mooi geweest. Het is als met vakantie, heerlijk als je er bent, maar ook wel weer lekker om naar huis te gaan.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

Aantal keer gelezen :170