Naïef

Wat zijn we naïef met z’n allen.

In Turkije worden Nederlanders vastgehouden met een Turks paspoort, omdat ze kritisch tegen Erdoğan zijn of mogelijk sympatiseren met Gulen. Hoelang is Erdoğan al aan de macht en bezig Turkije richting een dictatuur te sturen? Hoe naïef kun je zijn om toch naar Turkije te reizen als je dit weet?

Hoe naïef zijn de Surinamers die nu aan het demonstreren zijn tegen de economische maatregelen en de puinhoop die Bouterse heeft aangericht? Hoe naïef kun je zijn om een bandiet aan de macht te helpen door hem als president te kiezen en dan verwachten dat hij niet aan zichzelf en zijn vriendjes zal denken maar aan het land? Dat hij überhaupt in staat is met zijn militaire achtergrond en beperkte intelligentie, aan land te besturen?

Hoe naïef is het kind dat zich verbaast over haar puistjes en de hele week bergen chocolade, pizza en vette hap aan het eten is?

Voorspelbaar naïef om te denken dat je kinderen voor het konijn zorgen en hun eigen hond uitlaten, gewoon omdat het hun dieren zijn.

Wat naïef om maar iedere keer de honger in Afrika proberen te stillen en je niet druk te maken om de zelfverrijkende bendes die zich president van die landen noemen en alleen bezig zijn zichzelf en hun vriendjes rijker te maken en zich niet te bekommeren om hun hongerende bevolking.

Hoe naïef zijn de mensen in Zuid Afrika die een corrupte president kiezen die deze week het hele land in een nog hevigere crisis heeft gestort door de enige stabiele factor in het land, de minister van Financiën, te ontslaan omdat hij te dicht en te kritisch op de president werd.

Hoe naïef kun je zijn?

Hoe naïef zijn politici om maar te blijven reageren op de hectiek van de dag en te vergeten een visie te ontwikkelen voor de toekomst en daarmee verbaast zijn dat de mensen afhaken?

Jeetje, wat zijn we naïef. Een homostel wordt in elkaar geslagen en het land staat op zijn kop, terwijl er dagelijks mensen in elkaar worden geslagen omdat ze een ander durven aan te kijken. Hoe  naïef om te denken dat de overheid dit maar moet oplossen?

Hoe naïef om er van uit te gaan dat homogeweld vooral iets is van Marrokaanse jongens terwijl het weinige onderzoek dat er naar is gedaan uitwijst dat dit geweld net zo veel wordt gepleegd door autochtone als allochtone Nederlanders.

Hoe naïef zijn de mensen die denken dat als we de allochtonen maar het land uitzetten, dat daarmee de problemen zijn opgelost.

Laten we teruggaan naar de tijd toen het woord naïef nog niet bestond en we alleen maar ons gezond verstand hadden.. Of is dat een naïeve gedachte?

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :162