Onder een dekentje

Ik ben net klaar met het kijken naar de complete serie van Game of Thrones. Een maand of drie van mijn leven geïnvesteerd in het weer terug gaan naar de basis van het leven, het ontstaan van beschaving ten koste van vele mensenlevens.

Opvallend in deze serie is de kracht van vrouwen die uiteindelijk zich uitbetaald in macht in de vorm van de meerdere koninginnen in verschillende koninkrijken. Een serie waar echte mannen en vrouwen onder erbarmelijke omstandigheden in middeleeuwse tijden zich in het harde leven staande moeten houden. Waar de gemiddelde leeftijd niet hoger dan een jaartje of 40 is omdat de omstandigheden, oorlog, honger en geweld bejaard worden verhinderen.

Als de laatse aflevering is afgelopen, loop ik naar de schuur om een biertje te halen. Ik loop langs een van de meiden en schrik van wat ik daar aan tref.

Het is 25 graden buiten en Joyce ligt onder een dekentje op de bank, lekker tv kijken en actief met haar mobieltje bezig. Dit is het nieuwe chillen wat ik regelmatig bij ons in huis tegenkom.

Je hebt ze in alle soorten en maten, die dekentjes. Alle kleuren en designs zijn verkrijgbaar en wij hebben ze liggen. Het is 25 graden buiten en mijn dametjes liggen er lekker onder. Een vriendinnetje van Jessie had laatst zelfs een dekentje in de vorm van een koe met oren en waarschijnlijk een schattige staart. Op zich wel een vergelijk met de stoere dierenhuiden die de vrouwen in Games of Thrones dragen, ware het dat ze het daar voor de kou nodig hebben.

Waar zijn ze gebleven die echte vrouwen die met een wasbord langs de rivier het zweet uit de kleren gingen wassen en zelf van dode dieren de prachtigste kleding maakten.
Begrijp me goed, ik wil niet terug naar die tijd, maar als ik die meiden zie liggen onder hun dekentje, maak  ik me toch een beetje zorgen.

Gaat deze generatie voor een welvarende toekomst zorgen de komende jaren? Gaan de geemancipeerde meiden van nu ervoor zorgen dat hun kinderen dezelfde toekomst aan hun kinderen kunnen geven als wij?

Wat is er aan de hand? Wat heb ik gemist? Waar is het misgegaan met de dames?

Maandag vertrek ik met Koningin Monique en Prinses Jessie naar Portugal. Het is daar boven de 30 graden, benieuwd of er twee dekentjes worden ingepakt…

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :127