Portugal 6

We laten de stad Porto achter ons. De aardige mensen, de sfeervolle huizen en gezellige straatjes. De rivier de Douro, de mooie rondvaartboten en bruggen, we laten ze voor wat ze zijn.

We verlaten de streek waar ik gisteren een traditioneel gerecht heb gegeten, Francesinha, brood met steak, ham, gebakken ei en plakken kaas er overheen. We tippen in onze ooghoeken nog even het voetbal stadion van FC Porto mee en onze auto zet zijn koers voort naar het Noorden, naar de stad Guimaraes.

Onderweg maken we een stop in de stad Braga, met een historisch centrum en aangenaam om in rond te lopen. Maar eerst moeten we naar de eerste hulp. Altijd vervelend als er op vakantie zoiets moet gebeuren. Precies als we uit de parkeergarage komen gaat het mis. Je ziet het niet aankomen en toch gebeurt het voor je ogen: Jessie’s haar ziet er niet uit…
Bij gebrek een een eerste hulp doet een knuffel en bemoedigende woorden wonderen, we kunnen weer verder.

De dames kunnen de verleiding van de kledingwinkels ook hier niet weerstaan waardoor ik plaats neem op de vensterbank van een winkel aan de overkant. Ik zit samen met een man met een hijgende labrador die moeite heeft met de warmte, een warmte die de temperatuur ruim boven de 30 graden heeft gestuwd.
We doen een terrasje waar ik geniet van een lekkere koffie met vanilleijs voordat we onze reis voortzetten.

Verder op pad naar onze eindbestemming waar we de snelweg mijden dus lekker binnendoor. Halverwege stoppen we in de middel of noware voor een lunch. In een kantine-achtige omgeving waar niemand engels spreekt, worstelen we ons via Google en een lief vrouwtje die een beetje Frans spreekt door de menukaart. Uiteindelijk genieten we van een typisch Portugese maaltijd met vlees, veel vlees, heel veel vlees.

Guimaraes is de bestemming van vandaag. Een modern hotel waar we de nacht zullen doorbrengen ligt aan de rand van het historisch centrum. Helaas is het Hotel zonder zwembad want daar hebben we met 36 graden celcius wel behoefte aan.

De enorme lunch van vanmiddag heeft zijn uitwerking nog niet verloren, dus we doen het avondeten af met een plankje kaas en wat stokbrood. De stad zelf is sfeervol, zeker als het donker wordt en de lichtjes in de stad aan gaan.

We hoppen morgen door met onze roadtrip door Portugal.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

Aantal keer gelezen :150