Portugal 7

Vanmorgen lekker op ons gemak opgestaan en genoten van een heerlijk luxe ontbijtje. Rustig vertrokken naar onze volgende bestemming in Braganca.

Onderweg op verschillende plaatsen zwartgeblakerde heuvels te zien van de bosbranden die hier nog steeds op verschillende plaatsen woeden.

De temperatuur ver boven de 30 graden dus eindelijk op weg naar een verfrissende plons in een van de twee zwembaden die bij het Hotel horen. Voor de dames wordt dit de eerste kennismaking met een zwembad deze vakantie. Na het inchecken vragen we, na de Wifi code, direct waar het zwembad is: “Oh swimmingpool is closed”. “Gesloten? Tot hoelang dan?” De receptioniste maakt ons duidelijk dat het zwembad niet open gaat want het is leeg. Door de bosbranden is al het water wat beschikbaar was opgebruikt om de branden te blussen. Het water is nu zo kostbaar hier dat het zwembad niet meer gevuld kan worden…

Hoe met deze teleurstelling om te gaan weten we nog niet. Een drankje op een terras doet wonderen en we maken nieuwe plannen. Een uurtje rijden hier vandaan is een boottocht tussen de bergen over de Douro rivier, de rivier waar we ook in Porto op gevaren hebben. Het is in een nationaal park, dus in een mooie omgeving. De trip wordt geboekt via een Spaanstalige webste en met onze vriend Google slaan we ons er weer doorheen. De boottocht zelf is ook in het Spaans, dus we verstaan niets, maar de tocht is wel aardig, zeker met een ondergaande zon.

Als afsluiting krijgen we nog een vogelshow te zien en zelfs een show met drie eenden die een duik act met een instructeur in een zwembad doen, je moet er bij zijn geweest…

Morgen een nieuwe poging om van een zwembad te genieten, het zal toch een keer moeten lukken…

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

Aantal keer gelezen :102