Sentimenteel

Ik vroeg me weleens af of ik sentimenteel ben. Of ik gevoelig ben voor oude situaties die er vroeger waren bijvoorbeeld. Natuurlijk niet dacht ik. We zijn opgegroeid met het besef dat als je iets wil bereiken je niet moet opgeven en doorgaan. Ik ben te rationeel om lang bij gedane zaken te blijven hangen. Te rationeel om daar over na te denken en het te hebben over vroeger.

Ik woon al langer in Den Bosch dan in mijn geboortestad Oss. Ik voel me dan ook meer Bosschenaar dan Ossenaar. Oss met haar geweldadige verleden van messestekers omdat vroeger iedereen die in de Unox slachterijen werkte zijn eigen mes op zak had. In de kroeg is dat niet een accessoire waar je vrienden mee maakt, ook toen niet. Oss met haar wereldberuchte slogan “Oss trekt”, hoe vaak we daar later niet mee werden gepest…

Ik ben geboren in de Landweerstraat, een rustige straat, vroeger aan de rand van de stad tegen de korenvelden aan die de stad scheidden van het aangelegen dorp Berghem.
Toen ik vandaag in Oss was besloot ik weer eens door mijn straat te rijden om mijn geboortehuis weer eens te zien. Een zenuwachtig en emotioneel gevoel overviel mij toen ik de straat inreed. Misschien kwam het doordat ik de regenpijp uitgang in een muur zag in de Wouwstraat waar mijn Cavia in verdween toen ik 8 was tijdens het uitlaten in de bolderkar. Op dat moment een hartstikke leuk idee, achteraf dramatisch, ik heb het beestje nooit meer gezien en heb maandenlang aan het flappy-syndroom geleden.

Ik zit op een bankje in de speeltuin tegenover het huis en het wordt mij op dat moment duidelijk. Bij het zien van het huis, onze garage waar ik ooit een buggy heb gebouwd, de gangetjes waar we hebben gespeeld en het veldje waar we hebben gevoetbald en karrenraces hebben gehouden, breek ik in tweeën. Ik houd het niet droog en zit in mijn eentje in de speeltuin een potje te janken. Nee, ik ben niet sentimenteel toch? Ik kijk toch niet terug en bereik mijn doelen door niet op te geven en door te gaan toch?

Ik mis ze, nog steeds na al die jaren. Mijn ouders…

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :158