Sri Lanka 1

Op weg naar het vliegveld in Dusseldorf brengen we onderweg eerst de honden naar het pension. We zijn met twee auto’s en ik volg Brian op weg naar Berlicum waar het pension zich bevindt. Het pension is waar de honden na het verlaten van de auto duidelijk geen zin in hebben. Coco verstijft en Skye rent de andere richting op. De voorpret van vakantie is bij de honden ver te zoeken.

We vervolgen onze weg en ik rijd deze keer voor. Ik sla rechts af en omdat ik iets eerder weg reed zie ik in mijn spiegel dat Brian linksaf slaat. 200 meter gereden en we zijn elkaar nu al kwijt…

We trotseren de enorme regenbui onderweg en omdat Jeffrey en Kenny in mijn auto zitten verheug ik me op een volwassen mannengesprek waarin we de problemen van de wereld gaan benoemen, analyseren en oplossingen bedenken en uitvoeren.

Wat wekt mijn verbazing dat vier twinkelende oogjes in een tas graaien om daar met gepaste trots en opwinding twee 3DS spelcomputers eruit te halen die ze gisteren tweedehands hebben gekocht. Enkele minuten later klinken de geluiden van de Pokemon figuren door de auto en wordt er enthousiast informatie uitgewisseld over de evolutie van de Pikachu’s, Bulbasaurs en Venusaurs. Tot zo ver de volwassen discussies….. 

Ik herinner me nu weer de vakanties 20 jaar geleden waar dezelfde geluiden door de auto schelde onderweg toen we naar Spanje op vakantie gingen.

Op het vliegveld in Dubai aangekomen wat onze tussestop is,  beginnen Jessie en Joyce iedere keer te hyperventileren als ze een Gucci of Guess winkel tegenkomen. En ik kan je verzekeren: Dubai heeft erg veel van die winkels, dus een zuurstof apparaat zou niet slecht uitkomen. Dubai, de smeltkroes van culturen krijgt haar hoogtepunt als een jongetje uit India van een jaar of vijf door een Moslim vrouw in boerka gehuld wordt ingehaald en roept: “Look mam, a Ninja!”. 

We vermaken ons wel op de silent Dubai Airport waar niet wordt omgeroepen, om vier uur later onze weg te vervolgen naar Colombo, Sri Lanka.

Op Sri Lanka aangekomen gaat het bij de immigratie mis. We hebben Visa aangevraagd en goedgekeurd maar bij monique staat in het systeem als Nationaliteit Dutch terwijl op het Visum Netherlands staat. We kunnen lullen als Brugman maar niets lijkt deze mensen onze kant op te bewegen, we moeten een nieuw visum kopen 39 euro armer.

Op hetzelfde moment laat Kayleigh weten in Delhi vast te zitten. Kayleigh zou ons vandaag in Colombo ontmoeten vanuit Nepal waar ze al een week of vier is verbleven. De vlucht van Nepal naar Delhi heeft een uur vertraging waardoor ze haar vlucht mist en niet vandaag maar morgenvroeg aan komt.

Een vermoeiende reisdag die soepel is verlopen maar wat minder eindigt. We zijn bekaf en druipen rond 22:00 vanuit een lekkere douche ons bed in. Morgen weer een dag.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :119