Sri Lanka 6

We zijn in het zogenaamde natte gedeelte van Sri Lanka terecht gekomen en dat is te merken. Mist en regen kenmerken de dag.

Thilak onze gids is een echte leraar met authistische trekjes. Hij weet en vertelt ontzettend veel, maar het moet precies gaan zoals hij het wil. Eigen initiatief wordt niet gewaardeerd. Dan heeft hij met onze groep pech als we het programma iets om willen gooien. We hebben geen zin in de botanische tuin die staat gepland, we willen even onze eigen gang gaan.
Een ochtend vrij om lekker niks te doen en een middag die wordt gevuld met het rondlopen in de stad Kandy zonder gids. Gewoon een keer lekker op eigen gelegenheid de stad in. Kandy is een hectische stad, een naar uitlaatgassen stinkende stad, een stad met kraampjes en winkeltjes kriskras door elkaar. We kopen wat spulletjes en lunchen in een restaurantje waar de ober geen engels spreekt en de engelse kaart dus ook niet begrijpt. We gebarentalen er ons doorheen en gaan daarna met de gids weer op pad zodat hij zijn geplande dingen weer kan doen.

Op pad naar de tempel ceremonie. De tempel waar de Tand van Boeddha wordt bewaard, het heilige symbool voor de Boeddhisten. Een bedevaartsoord voor Boeddhisten en we staan dan ook lang in de rij op iets te wachten waarvan we eigenlijk niet zo’n goed idee hebben wat we te zien gaan krijgen. Na drie kwartier schuifelen door een prachtige tempel komen we langs een luik wat drie keer per dag 1 uur open gaat. Als we door het luik kijken zie ik allereerst een kleine booskijkende monnik staan. Omdat ik daar niet op ingesteld ben en een tand verwacht te zien vergeet ik naar de tand te kijken en omdat buiten het luik een bewaker iedereen continue aan staat te sporen om door te lopen, heb ik het hoogtepunt gemist en niets gezien….

De volgende dag gaan we het echte avontuur tegemoet. We gaan de natuur trotseren en boven onszelf uitstijgen. Het is een uurtje of drie rijden als we op 2000 meter hoog in de bergen zijn aangekomen. Daar worden we in een zwemvest gehesen en er wirdt een peddel in onze handen gedrukt, we gaan raften op de rivier Kelaniya. Het is een categorie 3 rivier en we hebben er zin in. Het zal een 5 km lange raft in een grote rubberboot worden waar we met z’n achten in kunnen. Een spectaculaire tocht met zes versnellingen waarvan er eentje onze boot vol water zet. Droog houden we het niet maar het is wel kicken!

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :123