Mijn leesbril en ik

Als je een bepaalde wijsheid in je leven hebt bereikt zoals ik, kunnen je ogen het tempo van deze informatie absorptie niet meer bijhouden. Om ze hierin te assisteren heb ik enkele jaren gelden al weer besloten een hulpmiddel aan te schaffen in de vorm van een leesbril.
Als je jezelf niet al veel inspant is een leesbril niet zo’n probleem. Echt handig is het natuurlijk niet. Het is alsof je in een denkbeeldige cocon leeft van 50cm om je heen waarbinnen niets bestaat. Niets binnen die afstand is scherp, alles kunnen ze je wijsmaken binnen die straal van 50cm.

Als je daarnaast nog al eens klust, je stiefdochter opvoedkundig corrigeert middels een stoeipartij of of met de hond aan het spelen bent, heeft dat kreng altijd iets irritants tot gevolg. Hij zit ergens tussen, valt op de grond of ik ben hem kwijt. Soms zit ik er op, af en toe ben ik hem kwijt terwijl hij op mijn hoofd zit of is ie echt weg. Aan de andere kant kun je ook niet zonder. Ik heb er ook heel wat versleten. Je begint met een twee euro brilletje van de Blokker maar je gaat er ook mee om als een brilletje van de Blokker. Later ging ik echte leesbrillen gebruiken, maar die hielden het door mijn leefstijl ook niet lang vol. Nu heb ik een flexibel montuur met computerglazen, speciaal voor als je veel achter de computer werkt. Zeer tevreden, maar dan moet je hem ook gebruiken als het nodig is.

Laatst stond ik mij namelijk te scheren met scheerschuim en een scheermesje om de dag weer glimmend als een biljartbal tegemoet te treden. Op de badkamer lagen wat probeerzakjes die je nogal eens bij de boodschappen krijgt of via de post toegestuurd. Je weet wel van die pakjes douchecreme of zalfjes om een keer te proberen in de hoop dat je dat product dan gaat kopen. Na het scheren verwen ik mijn tere huidje altijd met bodylotion om de gevolgen van de aanvallen van het scheermes te herstellen. Ik zie een van die zakjes liggen en een er van had een scheermesje op de verpakking staan, dus ik denk die ga ik eens proberen. De volgende dag vroeg Monique wie dat probeerpakje van de wastafel heeft gebruikt. Vol zelfvertrouwen en niet bang om een confrontatie aan te gaan beken ik en geef ik toe dat ik het heb gebruikt, hoezo? “Nou schat, dan zal je hoofd geen last meer hebben van vaginale schimmels, want daar was die creme voor….”

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Aantal keer gelezen :113