Een jaartje wijzer

Vorige week vrijdag was het weer zo ver. Mijn verjaardag die mij een jaartje wijzer over deze aarde laat rondlopen. Een dag waarop iedereen wat extra aandacht aan je besteed en je subtiel of direct aan je leeftijd herinnert

Een leeftijd die tot gevolg heeft gehad dat mijn drie kinderen op zichzelf wonen en onder mijn vleugels vandaan zijn gegaan. Kinderen die de leeftijd hebben zelf hun leven vorm te geven en in te richten. Dat heeft voor mij veel nadelen maar ook voordelen. De onrustige nachten, vooral in de weekenden zijn voorbij. Tenminste wat mijn kinderen betreft. Het akelige bijeffect van kinderen die ‘s-nachts na het stappen in verschillende ploegen laat thuiskomen is overgenomen door de drie kinderen van Monique. Haar kinderen zijn in het rijtje van de Daltons alle drie net een stukje jonger. Laatst ook weer: we liggen om 1:00 uur in bed waarna om 2:30 de eerste thuiskomt. Ze slaat de deur net iets te hard dicht waardoor onze slaap ruw wordt verstoord. Rond 4:00 uur komt de tweede die het weinig zachter doet en om 6:30 doet de derde het allemaal nog maar een keert fijntjes over. Nachten die ik dacht kwijt te zijn maar ze zijn er weer….

Het mooie van grote kinderen is dat ik niet alles meer hoef te organiseren. Als kado hebben ze geregeld dat we in Tilburg lekker gaan paintballen en bowlen. Heerlijk even samen leuke dingen doen. ‘s-Avonds lekker uit eten en een afzakkertje in de stad om de dag compleet te maken.

Een jaartje wijzer, dat zeker. Aan de andere kant worden wij mannen geestelijk niet ouder dan 21. We denken nog hetzelfde over het leven, muziek, over vrouwen en al het andere alsof we nog 21 zijn. Mannen worden mooier en charismatischer naarmate ze ouder worden. Dat is anders met vrouwen, die …. Kijk dit is echte wijsheid, weten wanneer je moet stoppen.

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Aantal keer gelezen :74