Mijn zomer is gestart

De tweede avond die ik heb mogen doorbrengen onder het genot van een cognac met een sigaartje onder de warme aanwezigheid van een vuurkorf is een feit. Een traditie die voor mij de zomer inleidt.

Een zomer die ook gepaart gaat met meer vrije tijd. Het voetbal seizoen ten einde, op het werk rustiger door de  naderende zomerstilte geeft extra vrije tijd.  Vrije tijd die door de drie vrouwen in mijn huis met volle overtuiging voor mij wordt ingevuld. Bijzonder hoe deze bevolkingsgroep in staat is om alles wat bestaand is ter discussie te stellen en het voor vervanging aan te dragen. De vitrages die jarenlang hun diensten hebben bewezen worden overbodig gemaakt en worden vervangen door brede, houten luxaflex. De zitbank wordt continue ter sprake gebracht om te vervangen, evenals de stoelen die daar bij horen. De tuin ziet er niet uit volgens de dames en na een goedbedoelde poging van Monique om wat lampjes extra in de tuin te hangen, is de reactie van Joyce op mijn vraag of ze het leuk vindt: “Het moeten er veel meer zijn, je moet een complete sterrenhemel zien eigenlijk”.

Er moet een overkapping komen, een Jacuzzi, we moeten een extra hond nemen, de slaapkamers een opknapbeurt liefst in het roze. Een eindeloze wensenlijst wordt over mij heen gestort. 

Een paar dagen geleden zat ik te zappen en kwam ik het programma tegen van Floortje naar het einde van de wereld over een gezin dat op Tonga woont, een prachtig tropisch eiland in de buurt van Nieuw Zeeland. Ze spraken over het feit dat ze alleen de natuur hadden en elkaar en hoe gelukkig ze waren met wat ze daar hebben. Ook hoe ze dat vonden in relatie tot de Westerse wereld die zich toch kenmerkt door het bezitten van zaken, het shoppen en sociale media. Onder het genot van dat sigaartje en die cognac, ook niet echt leven van de natuur, dat geef ik toe, denk ik toch even terug aan die uitzending.

Eerder die dag vroeg ik aan Jessie: “Maar waarom willen jullie eigenlijk zoveel veranderen en kopen?”.  Zonder te aarzelen geeft ze aan dat ze daar gewoon blij van wordt. “Als er iets verandert, dan is dat gewoon leuk”, voegt ze er nog aan toe.

Over het algemeen wordt ik niet blij van kopen of veranderen. Als iets goed is of goed genoeg is, lekker laten zo. Maar met drie vrouwen om mij heen valt dat niet mee vol te houden. Na de zomerse hitte maar weer gaan schilderen ben ik bang, witte kozijnen zijn niet goed, moet creme zijn, gewoon weer eens een keer iets anders… En ja, naar Tonga dat is ook wel een keer leuk om op vakantie te gaan. Jammer, de boodschap is niet aangekomen…

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Aantal keer gelezen :103