Dag 2: New York, New York

Ik heb nogal eens de neiging wat reizen betreft altijd uit te gaan van een ideale situatie waarbii niets tegen zit. Dit keer hebben we ons gehouden aan het op tijd vertrekken naar Schiphol en zijn dan ook netjes op tijd. Geen gestress thuis, geen gestress onderweg dus relaxt aangekomen in Amsterdam. Bij het inchecken blijk ik tot mijn stomme verbazing de zwaarste koffer te hebben. Ondanks de tientallen outfits van de meiden zijn men enkele outfits bijna twee keer zo zwaar als die van hun. Tot zover mijn sarcastische opmerkingen over hun tientallen outfits…. Ik onderga de gevatte opmerkingen van de dames gelaten en focus me als een echte man op zaken die wel belangrijk zijn.

In het vliegtuig aangekomen blijken we de pech te hebben dat er zo’n lekker babykindje krijsend achter ons zit. Gelukkig valt de jonge wereldburger snel in slaap en hebben we er tijdens de reis weinig last van. Een soepele reis met wat turbulentie brengt ons zonder problemen naar Newark, het kleinere vliegveldbroertje van New York. Een wat rommelige transfer dropt ons uiteindelijk netjes in hartje Manhatten New York af. De Jetleg eist zijn tol als we het over een frikandel XXL hebben over hoe lang dat ding nu eigenlijk is en Jessie tot de conclusie komt dat die 30cm is want 1 meter is toch 60cm? “O, nee”, hersteld ze snel dat is bij een uur en minuten.

We settelen ons in onze hotelkamer om daarna het Hotel en de omgeving te gaan verkennen. Ons Hotel ligt aan Broadway op steenworp afstand van Times Square, een ideale locatie om New York te leren kennen. We shoppen wat en tijdens het shoppen maak ik een nieuwe ervaring mee. De dames willen wat kleding kopen en hebben allebij twee stuks kleding uitgezocht. Op het moment dat ze willen gaan passen staat er een rij bij de paskamers waarop ze zonder overleg allebij de spullen terughangen en mij toeroepen: “Kom Maarten, we gaan”. Het blijft een vreemd volk die vrouwen.

Ook gaan we op Times Square op een soort tribune zitten die speciaal is neergezet om naar de mensen te kijken. De gemeente is terecht tot de conclusie gemomen dat Times Square bijzonder is door de mensen die er aanwezig zijn. Een glitter en glamourplein maken de locatie enorm leuk om op te verblijven.

En bijzondere mensen die zijn er wel in New York hoor. De gekste types komen we tegen en zelfs de meiden die brochures van musicals uidelen maken er een feestje van door dansend en zingend de folders te overhandigen. 

Een bijzondere stad met bijzondere mensen en onder het genot van toeterende autos en sirenes vallen we moe maar voldaan na een dag van 24 uur wakker zijn in slaap.

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Aantal keer gelezen :90