Dag 5: New York New York

Alhoewel we voor mijn begrippen enorm veel winkels hebben bezocht is de oogst na een dag of 4 slecht 1 pandora bedeltje voor Joyce. De hormonaal gedreven behoefte om iets te kopen is niet meer te stoppen. Jessie krijgt wallen onder haar ogen en rode vlekken in haar nek om het feit dat ze nog niets heeft gekocht. Niet dat het niet kon, maar gewoon omdat ze het nog niet heeft gedaan. Eerste misssie vandaag is dus om het boodschappenlijstje van Jessie te gaan binnenharken zodat ze weer oog krijgt voor al het mooie dat deze stad te bieden heeft.

Dus staan we voor de derde keer in twee dagen in de Victoria’s Secret zonder iets gekocht te hebben. Blijkbaar moet je drie keer hetzelfde in je hand hebben gehad verspreid over verschillende bezoeken om het daarna niet te kopen. Net als ik dit aan het schrijven ben in dit drie verdiepingen tellende house of lingerie komen de dames met tassenvol terug om mijn taak als creditcard holder te vervullen. Ze zijn zo lang bezig geweest dat ik twee blogdagen heb kunnen schrijven, mijn tijd toch nog goed besteed.

Bijzonder om het effect van de magie van het shoppen op vrouwen mee te maken. Twee dagen van teleurstelling nog niets gekocht te hebben slaan om in euforie dat er iets in de pocket is.

Ik moet zeggen dat ik mezelf ook wel verwend heb met een nieuwe zonnebril, een winkel naar binnen en met een bril naar buiten. Zo kan het ook dames.

Een praktisch probleem heb ik wel. De eerste dag toen we incheckten in het Hotel, bleek ik mijn creditcard kwijt te zijn. Alles afgezocht en Monique gevraagd om thuis te zoeken. Niet gevonden.. Dus om mogelijk misbruik te voorkomen direct de card maar laten blokkeren en een nieuwe aanvragen. Super onhandig in een stad waar alles om de creditcard draait. Omdat onze pinpassen, ondanks dat ze op werelddekking staan, het ook niet doen, zowel die Joyce als die van mij, rest mij niets anders dan de creditcard van het werk te gebruiken, sorry baas.

Vandaag gaan we met een sightseeing Ferry naar het vrijheidsbeeld. Je moet dat ding gezien hebben toch? Nou dat is gelukt. Een imposant gebouw en we zijn lekker dichtbij gekomen om goede foto’s te maken. Afvinken dus.

Op de terugweg van de Ferry doen we nog even een fastfood stop bij Shack Shag en een bezoekje aan een splinternieuw, poepi chique winkelcentrum. We zitten nog ruim in onze tijd dus we besluiten het laatste op onze checklist te doen en dat is naar het World Trade Center voor de One World Ovservatory, een andere uitkijk vanaf het 102 verdiepingen tellende nieuwe World Trade Center. Het is inmiddels 20:00 en we besluiten op deze hoogte te blijven eten met uitzicht over New York om voldaan met de Metro onze weg naar huis te vervolgen.

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Aantal keer gelezen :75