Dag 6: New York, New York

De laatste volle dag in New York. Morgen vliegen we namelijk om 17:45 weer terug naar Amsterdam. Ons todo lijstje is afgewerkt dus vandaag gaan we Manhatten eens verlaten. Dan heb je verschillende mogelijkheden zoals Brooklyn, Chelsea, the Bronx, Harlem of ergens anders naar toe gaan. Wij kiezen voor Cony Island. 

Coney Island is een schiereiland en was voorheen een eiland in het uiterste zuiden van Brooklyn. Coney Island heeft een strand aan de Atlantische Oceaan. Het stadsdeel heeft een inwonertal van 60.000 mensen in het westelijke deel van het schiereiland. Tot zover Wikipedia. 

Cony Beach staat veder bekend als het strand voor de gewone man, nou gewoner dan gewoonmaarten.nl gaat het niet worden vandaag dus dat komt goed. Heel veel Mexicanen en laat ons zeggen “gewone Amerikanen”. De Jetset van Manhatten komen we hier niet tegen. Een beetje vervallen pretpark maar wel leuk om te zien.

Het is een uurtje met de Metro vanuit ons Hotel om bij Cony Beach te komen. De dag is bij het Hotel gestart met wat bewolkt weer, maar als we uit de Metro stappen ontmoeten we een strak blauwe hemel die over de Atlantische Oceaan wordt aangevuld. Eerst drinken we wat en we besluiten eens een cocktail te bestellen. Jammer, ze hebben geen gin en wodka aangeleverd gekregen dus vandaag geen cocktails, het begint goed….

Na wat fris te hebben gedronken is het tijd het strand op te gaan. Even wat vitamine D opdoen als alternatief voor de uitlaatgassen van Manhatten. Na een half uurtje liggen wil ik het water in, Jessie is net even geweest. Mijn voeten net nat gemaakt in de branding en de liveguards beginnen met z’n allen heftig te fluiten dat iedereen het water uit moet. Heb ik weer. Ik kijk om me heen of er een haai of walvis ligt, maar nee in de verte komt een dikke mist opzetten en omdat de liveguerds ons dan niet in de gaten kunnen houden moet iedereen het water uit. 

Het is ontzettend benauwd weer en we zien de wolken als mist boven ons gevormd worden.

Naast ons zit een grote familie Mexicanen die rond 14:00 een half restaurant beginnen uit te pakken. Heerlijke broodjes met allerlei lekkernijen komen uit tassen en koelboxen. We houden het niet meer en besluiten ook iets te gaan eten. Het is een gezellige sfeer op het strand en op de boulevard. Gemoedelijk en veel vertier. Met het Luna Park erbij (een soort kermis) maakt het geheel tot een leuke boel, we vermaken ons best.

Omdat het New York Aquarium vlakbij is, brengen we daar nog een bezoek. Het is niet groot dus na een paar uur houden we het voor gezien.

De Metro terug gaat weer soepel en omdat we van het zuidelijkste puntje van New York naar bijna het Noordelijkste puntje reizen zie je het soort mensen veranderen die in en uitstappen. Ik bedoel het gaat van de gewone man over in de Jetset van New York. We sluiten de dag in stijl af met een lekker diner in een gigantisch Hard Rock Cafe waar we proosten op een heerlijke vakantie. Twee tuttebellen en een kerel in New York. Een uitdaging die zich heel goed heeft ontwikkeld. Ik vond het super gezellig met jullie meiden!

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Aantal keer gelezen :78