Dag4: New York, New York

Vandaag staat op het programma te gaan fietsen in Central Park. De fietsenverhuur is een steenworp van ons Hotel verwijderd dus we lopen er naar toe. Drie fietsen met drie Hollanders op weg naar Central Park, een paar honderd meter verderop. Een mooi park tussen de wolkenkrabbers, maar daar merk je niets van. Een park met vijvers, een meer, en honkbalvelden. Waar ze bij ons voetballen, is het hier honkballen, wat overigens mijn sport van vroeger was dus ik vind het prachtig.

In Central Park is ook een schildpaddenvijver met een aangrenzend kasteeltje. Een mooie omgeving voor een fotoshoot incl. de eekhoorntjes die hier naast de schildpadden in grote getallen aanwezig zijn.

We bezoeken nog even de gedenkplaat van John Lennon die ze in het park hebben ondergebracht om daarna het park per fiets te verlaten.

Bij het huren van de fietsen hebben we afgesproken de fietsen bij de Brooklin Bridge weer in te leveren. Dat is helemaal in het zuiden van Manhatten, maar doordat New York goed per fiets is te doorkruisen, gaan we de uitdaging aan. Op de kaart lijkt het echter makkelijker dan in het echt. Tussen het drukke verkeer vol met dikke Amerikaanse auto’s en bussen valt nog wel mee omdat op veel plekken fietspaden zijn aangelegd. Toch houden op verschillende plekken de paden op en moeten we ons in het onbekende storten. We hebben daarom een uurtje of twee nodig om 15 kilometer te overbruggen, maar zijn een heerlijke ervaring rijker. Onderweg nog lekker Italiaans geluncht dus helemaal klaar voor de brug. Vlak voordat we de brug op moesten fietsen zie ik een bord met de tekst: “Cars and byces share the same lane”. Met die gedachte sla ik links af en ga samen met de auto’s de brug op. “Go back!” hoor ik een man naast me schreeuwen. Ik zie hem bij wat kraampjes staan die spullen verkopen dus vertrouw hem niet direct. Als Jessie en Joyce ook naar me beginnen te schreeuwen besluit ik maar om te keren en het blijkt ook wel dat het de snelweg was dus levensgevaarlijk voor onze fietsen. De prachtige Brooklyn Bridge bezocht en befietst waarna we rond 16:30 de fietsen weer ingeleverd hebben.

Omdat we vanavond om 19:00 uur naar de Musical op Broadway gaan, Pretty Woman, staan we wel voor een nieuwe uitdaging. We moeten voor 18:00 uur eerst de kaartjes ophalen maar we zitten helemaal in het zuiden van New York. We zoeken daarom zsm een Metro en zijn om 17:30 bij het Theater voor de kaartjes, snel naar het Hotel om op te frissen zodat we om 18:30 fris en fruitig getuige zijn van een indrukwekkende voorstelling met liefde, romantiek en een goede afloop. 

Om de innerlijke balans in mezelf te herwinnen na dit romantische geweld, denk ik terug aan onze Formule 1 wedstrijd in Oostenrijk waar we met bier, boeren, whisky en stinkend rubber de tijd van ons leven hadden. Ik kan weer door…

Toen we eerder op de dag in de Metro zaten, horen we een schreeuwende vrouw de Metro binnenkomen. Nu is dat op zichzelf niet zo bijzonder want daar zit New York vol mee. Maar het schreeuwen was het luidkeels aankondigen dat de daklozen (die regelmatig in Metro’s verblijven) bij haar gratis sandwiches en water kunnen krijgen. Achter haar aan loopt dan ook een vrouw met bolderkar waar de sandwiches en water in zijn ondergebracht. Kijk dat is ook New York.

Na Pretty Woman gaan we nog wat eten want na de lunch hebben we niet meer gegeten. Tijdens het eten komen de dames tot leven in de discussie hoe ze op elkaar reageren. Kijk, over het algemeen hebben vrouwen aandacht, bevestiging, complimenten en een creditcard nodig. Voor het laatste element mocht ik mee, maar de andere aandachtsgebieden blijkt Joyce wat moeite mee te hebben. Als Jessie bijvoorbeeld in een winkel vraagt of dit een leuk rokje is, geeft Joyce een moederlijk, misschien ook mannelijk antwoord: “Maar de zomer is bijna voorbij he?”. Oef, dat moet je niet tegen Jessie zeggen. Alleen die opmerking alleen al heeft een paar uur chagrijn opgeleverd.

Op de terugweg naar het Hotel moeten we altijd over Times Square, een smeltkroes van drukte en vertier. Sinds een paar dagen hebben ze naast Disney poppen waarmee je op de foto kunt tegen betaling ook gebodypainte dames opgevoerd op het plein. Kinderen die dus met Pluto op de foto gaan, staan naast aziaten die met topless vrouwen op de foto gaan.. Maar ja, het is New York.

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Aantal keer gelezen :67