Op weg naar mars

Het percentage vrouwen is in ons gezin tot recordhoogte gestegen. Jeffrey en Kenny wonen al jaren op zichzelf en sinds Brian verkering heeft, beperken de contactmomenten zich tot het droppen van de vuile was, om na een korte begroeting zijn mannelijkheid achterna te lopen en weer terug te keren naar zijn vriendin. Kayleigh heeft al jaren haar heil gevonden in Amsterdam, waardoor ons gezinnetje zich heeft getransformeerd tot drie vrouwen en ik. De mannen hebben me verlaten.

De overmaat aan vrouwelijk schoon heeft ook haar voordelen, zeker. Monique die haar moederlijk instinct niet kan onderdrukken en ons veel te veel verwend. Joyce die hetzelfde instinct projecteert op de hond Skye (ook een vrouw), en Jessie die hetzelfde doet op die andere haarbal Coco (mannelijk hond met sterk ontwikkelde vrouwelijke kant).

Echter in de strijd van drie tegen een, zie je het huis langzaam vervormen van natuurlijke kleuren tot een roze gloed van hondenjurkjes, maandverband en dekentjes waaronder de dames zich schuilhouden alsof de hongerwinter zich in onze woonkamer heeft genesteld.

Nu ben ik met drie zussen vroeger wel gewend aan dit overtal, maar hoe kun je als man jezelf ontwikkelen in deze tsunamie van oestrogeen? Hoe kan ik mijn douche schuim nog een plek in de badkamer geven als die moet concurreren met 6 douche gels, 9 haarshampo’s, 4 verschillende conditioners, curly shizzel en ik weet niet wat nog meer flesjes die op de rand van de douchebak staan? Hoe kan ik scherp blijven en mijn taak als man uitvoeren als onderwerpen als voetbal, formule 1, oorlogfilms en Netflix series niet gedeeld kunnen worden?

Monique en ik zitten wat televisie kijken betreft niet op een lijn. Buiten Expeditie Robinson, Wie is de mol en de Voice, is er niets wat wij samen delen op TV. Gisteren zag ik tijdens het zappen een man vertellen dat hij zo eenzaam was omdat hij altijd alleen op de bank TV moest kijken. Als Monique ‘s-avonds moet werken, kan ik een klein vreugdesprongetje niet onderdrukken omdat ik de bank dan voor me alleen heb. Controle over de afstandsbediening, Maarten taking back control. Heerlijk een sience fiction film kijken over een missie naar Mars, hoe mooi moet het daar zijn…..

Abonneer je op mijn Blog via E-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Aantal keer gelezen :96